top of page

Mat och omvårdnad

Vi utfodrar våra hyresgäster på fasta tider. Torrfoder av bästa kvalité ingår i vistelsen. Ni tar med er egen mjukmat till er katt för hela vistelsen. Och eventuella mediciner om din katt behöver det. Friskt vatten finns alltid inne hos hyresgästen, vi byter några gånger om dagen så det är friskt och gott. Vill ni ta med egen bädd/korg och filt till er katt så får ni självklart göra det.

Utfodring sker 2 gånger om dagen. Det är fri tillgång till Torrfoder av bästa kvalitet och friskt vatten.
Rengöring av kattsandlåda sker 2 gånger om dagen dock inte samtidigt som utfodring.
  • Rutiner: En dag på kattpensionatet ser ut enligt följande.
Kl.7,00 God morgon. Utfodring av mjuk-mat och friskt vatten. Påfyllnad av torrfoder om behov finnes. Kontrollera allmäntillståndet hos varje katt-att dom ser friska ut-kanske lite nyvakna, men att dom gärna kommer fram och vill bli klappade och kelade med litegranna. Om någon katt skall ha medicin under sin vistelse hos oss-ger vi dom det nu på morgonen.

Kl.8,00 Utsläpp av katterna till deras egna utegårdar. Tid för mys och lek inne för de som inte vill gå ut. Radion kommer vara på dagtid lite lagom tyst med lugn musik hos katterna så dom känner sig lite hemma.


Kl.12,00 Lunch kontroll. Den här tiden sover de flesta katterna i sina mjuka bäddar. Men vi kikar in till dom en stund och ser att allt är bra hos dom.Vi försöker att störa så lite som möjligt i deras siesta.


Kl.16,00 Utfodring av mjuk-mat och friskt vatten. Sopa rent på golven och skaka filtar och liggdynor från löst hår.


Kl.19,00 Rengöring av kattsandlådorna, nytt friskt vatten. Och ev påfyllning av torrfoder. På kvällen är jag mer tid inne hos varje enskild katt, pysslar om dom, borstar de som tillåter det, och om ägaren önskar det. Leker och gosar med dom som gillar det.


Kl.21,00 God natt. En sista kontroll innan läggdags. Att alla katter mår bra och är friska. Dämpa belysningen till natt-belysning. Radion stängs av till natten. Sov gott.

bottom of page